Lencsekrém (páté)
2018. november 15. írta: Gasztrotúra

Lencsekrém (páté)

Ahogy igértem, hoztam az egyik vegetáriánus receptet ami nekem ízlett. Amúgy aki hagyomány tartó, annak szilveszterre is ajánlom ezt a receptet, hiszen a lencse az egy fontos "kellék" szilveszter éjszaka.

lencse.jpg

Hozzávalók:

  • 250 gr zöld lencse
  • 1 tk natur vegeta
  • 3 k darált földimogyoró
  • 1 k citromlé
  • 1 k repceolaj
  • 1 k lenmagolaj
  • 1 tk fokhagymapór
  • 1 tk só
  • szárított élesztő pehely - nem összetéveszteni az porélesztővel! Ezt bio boltban kell keresni, teljesen eltér a rendes élesztőtől. 
  • 1-2 ek ketchup - természetesen adalék mentes

Elkészítés:

A lencsét kétszer - háromszór átmossuk és hagyjuk állni vízben 6 órát, de a legjobb ha egy éjszakán át, majd megfözzük a fűszeres (natur vegeta) vízben úgy hogy a víz 2 újnyira a lencse fölött legyen. 40 - 45 percig fözzük közepes lángon addig amíg a víz teljesen elfött, ügyelve hogy ne süljön oda.

Miután megfött hagyjuk teljesen kihűlni, hozzáadjuk a többi hozzávalót és egy robotgéppel összedolgozzuk. Friss zöldséggel tálaljuk. 

Tipp: Tálaláskor ajánlott nem direk a kenyérre kenni hanem salátára, mert a kenyér beszívhatja a lencse nedvességét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztro-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr1714362741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.