Tepsis csirkecomb kolbásszal és krumplival
2018. október 17. írta: Gasztrotúra

Tepsis csirkecomb kolbásszal és krumplival

Sziasztok Kiskukták!

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de az én kedvenc receptjeim azok, ahol egyszerre lehet elkészíteni a húst és a köretet is, pl.rakott krumpli, tepsis csülők vagy a 3 hozzávalós recept. Ebbe a kategóriába tartozik ez a tepsis csirkecomb is, és hogy ne legyen "unalmas" megbolondítjuk egy kis kolbásszal is :)

 

img_20181007_152534.jpg

Amúgy ez a recept is 3 fő hozzávalóból áll: csirkecomb, kolbász és krumpli. Ezen kívűl nem kell más csak egy kis olívaolaj, só, bors, pirospaprika és a végén egy kis apróra vágott petrezselyemzöld. 

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk és felvágjuk, meglocsoljuk kb 3 e.k olívaolajjal, sozzuk és aki szereti egy kis oregánoval is megszórhatja. Jönnek a combok, amiket fűszerezünk sóval, borsal és pirospaprikával és ráhelyezzük a krumplira. Alufóliával letakarjuk és betesszük az előmelegített sütőbe 180 fokra, légkeveréses fokozaton 50 percre. Kivesszük, levesszük a fóliát, betesszük a félbevágott illetve bevagdosott kolbászokat és visszatesszük a sütőbe még 20 percre, de ezuttal fólia nélkűl. Tálaláskor megszórhatjuk egy kis petrezselyemzöldel és kész is. Jó étvágyat! 

Tipp: A krumplit néha forgassuk meg, úgyszintén a combokat is. Ha az idő lejárta után a combok készen vannak, de a krumpli meg nem tökéletes akkor a hús nélkűl tegyük vissza a sütőbe.

Remélem ízlett nektek, írjátok meg milyen lett :)
Puszifelhő

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztro-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr5814305491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása