Pesztós-csirkés tagliatelle
2018. október 07. írta: Gasztrotúra

Pesztós-csirkés tagliatelle

Gastrohobbi_recept

Sziasztok kiskukták!

Kissé bűntudatom van amiért kicsit elhanyagoltam a "küldetésem" mivel rég nem főztem a GastroHobbi könyvből. Na de sikerült ismét kézbe venni és főzni. A 10. recept egy laskás recept lett, amit csak én ettem meg, hiszen a párom nem igazán laskakedvelő, de gondolom ezzel nagyon sok férfi így van. Na de sebaj, nekem nagyon ízlett.

img_20181002_204421.jpg

Recept 2 személyre:

  • 25 dkg tagliatelle tészta
  • 50 dkg csirkemellfilé
  •  4 dl tejszín
  • 4 ek zöld pesztó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 maréknyi friss bazsalikomlevél
  • só, olivaolaj

Elkészítési idő: 30 perc

A tésztát (laska) az útmutató szerint megfőzőm. Amíg fő, a csirkemellet vékony csikokra vágom és az olivaolajon aranybarnára pirítom. Ha már tetszőlegesre pirultak a húsfalatkák, hozzáadom a tejszínt, a reszelt fokhagymát, a reszelt sajtot, sózom, összeforralom.

Mehet bele a megfőtt, leszűrt tészta, összeforgatom és friss bazsalikomlevéllel megszórva, forrón kínálom. 

Ti is próbáljátok ki, nagyon finom viszont aki nincs nagy barátságban a bazsalikommal annak ajánlom, hogy kevesebbet használjon, mert nagyon eröss íze van.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztro-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr9114287317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.