Sajnos vége a szabadságnak, szép lassan vissza kell szokni a hétköznapi rutinokba. Bár sok finomságot ettünk utazásunk során, de hiányzott már az én kis konyhám. Nagyon kívántuk a levest ugyhogy ma az volt ebédre. Görög, azaz 'a la grec' levest készítettem. Ti szeretitek?
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 murok
- 1 petrezselyem gyökér
- 1 fél csirkemell
- 1 tojás sárgája
- 1 ek tejfől
- fél citrom leve
- só, bors
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
A csirkemellet felkockázzuk és kevés vízben (épp annyi hogy ellepje a húst) kicsit megfözzük. Amíg fözzük a húst addig a zöldségeket felkockázzuk és kevés olajon megpirítjuk. Mikor megfött a husi leszűrjűk és hozzáadjuk a zöldséghez. Fűszerezzük sóval, borsal, én adtam még hozzá 1 tyúkhúsleves kockát is, felöntjük vizzel és összefözzük.
Amikor megfött a zöldség is lekapcsoljuk a tüzet, közben a tojás sárgáját kikavarjuk a tejföllel és a fél citrom levével. Adunk még hozzá 2 evőkanál levet a levesről, jól összekeverjük majd ezt a levesbe öntjük amit szintén összekeverünk. Kész is a finom leves, jó étvágyat.