Görög (a la grec) leves
2018. szeptember 22. írta: Gasztrotúra

Görög (a la grec) leves

Sajnos vége a szabadságnak, szép lassan vissza kell szokni a hétköznapi rutinokba. Bár sok finomságot ettünk utazásunk során, de hiányzott már az én kis konyhám. Nagyon kívántuk a levest ugyhogy ma az volt ebédre. Görög, azaz 'a la grec' levest készítettem. Ti szeretitek?

img_20180922_151935.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 murok
  • 1 petrezselyem gyökér
  • 1 fél csirkemell
  • 1 tojás sárgája
  • 1 ek tejfől
  • fél citrom leve
  • só, bors
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

A csirkemellet felkockázzuk és kevés vízben (épp annyi hogy ellepje a húst) kicsit megfözzük. Amíg fözzük a húst addig a zöldségeket felkockázzuk és kevés olajon megpirítjuk. Mikor megfött a husi leszűrjűk és hozzáadjuk a zöldséghez. Fűszerezzük sóval, borsal, én adtam még hozzá 1 tyúkhúsleves kockát is, felöntjük vizzel és összefözzük.

Amikor megfött a zöldség is lekapcsoljuk a tüzet, közben a tojás sárgáját kikavarjuk a tejföllel és a fél citrom levével. Adunk még hozzá 2 evőkanál levet a levesről, jól összekeverjük majd ezt a levesbe öntjük amit szintén összekeverünk. Kész is a finom leves, jó étvágyat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztro-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr3114255783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.