Rakott krumpli darált hussal
2018. szeptember 05. írta: Gasztrotúra

Rakott krumpli darált hussal

Szeretem a krumplit, mert ez is egy olyan alapanyag amit nagyon sokféle képpen lehet elkészíteni. A klasszikus rakott krumplitól eltérően ezt is nagyon gyorsan és könnyen összelehet dobni. Tökéletes vacsora lehet a családnak.

img_20180904_215613.jpg

Hozzávalók:

  • 100 g reszelt sajt
  • 100 g tejfől
  • 8 -10 db krumpli (mérettől függ)
  • 2 ek olaj
  • 1 fej hagyma
  • 500 g darált hús
  • fűszerpaprika (pirosspaprika)
  • só, bors
  • petrezselyemzőld
  • 2 ek paradicsom paszta

 Elkészítés: 60perc

Én a krumplit előre megfőztem, mert nekem jobban ízlik így a rakott krumpli, miután megfőtt félreteszem kihűlni és addig elkészítem a húst. Az olajon megpirítom a hagymát és hozzáadom a húst, amit addig sütök amíg "kifehéredik". Sózom, borsózom, adok hozzá pirospaprikát, apróra vágott petrezselyemzőldet és a paradicsom pasztát. Jól összekeverem, öntök rá egy kis vizet és lefedve hagyom "rotyogni", hogy a hús puhuljon meg.

Mikor minden kész jöhet a rétegezés. Egy réteg karikára vágott krumpli egy réteg hús, és ezt addig csinaljuk amíg elfogy minden. A tetejére kenjük a tejfőlt és megszórjuk a reszelt sajtal. Előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 180 fokon 20 percig sütjük. Nagyon finom savanyú uborkával.

Jó étvágyat kiskukták! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztro-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr6514224799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.