Mézes currys csírkemell
2018. augusztus 31. írta: Gasztrotúra

Mézes currys csírkemell

Az már kiderűlt, hogy én nagyon szeretem az édeskés húsokat, főleg a csírkemellet, viszont az indiai fűszereket is, pontosabban a curryt és a kurkumát. Most a curryt használtam ehez a nagyon finom és gyors recepthez. Nálunk nagy sikere van.

 img-20180830-wa0008.jpg

Hozzávalók:

  • 300 g csírkemell
  • 2 ek méz
  • 1 ek friss citromlé
  • 1 kk curry por
  • 1 ek olivaolaj az öntethez 
  • olivaolaj a sütéshez
  • só, bors

 

Elkészítés:

A csírkemellet kis kockákra vágjuk és egy kevés olajon félig készre sütjük (amíg megfehéredik). A mézet folyósra melegítjűk, hozzáadjuk a curry port, a frissen csavart citrom levet, az olajat és jól összekeverjűk. A majdnem kész csírkére öntjük, összekeverjűk és készre fözzűk. Párolt rizzsel a legfinomabb :)

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztro-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr8614214579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.