Narancsos - mézes csírkecombok
2018. augusztus 28. írta: Gasztrotúra

Narancsos - mézes csírkecombok

Aki szereti a kissé édeskés, savanykás ízeket, annak bíztos ízleni fog ez is. Mivel nyár van, én citromot használtam a narancs helyett, de így is nagyon finom volt. 

Hozzávalók 3 személyre:img-20180828-wa0009.jpg

  • 6 csírke alsócomb
  • 6 dkg olvasztott vaj
  •  1 tk fűszerpaprika
  • 1 tk fokhagymapór
  • 2 narancs / de lehet citrom is
  • 2 ek méz
  • só, színes bors
  • 2-3 ág kakukkfű
  • 1-2 ág rozmaring

Elkészítés: 60 perc

A csírke combokat szárazra töröljük és a vaj felét rátöltjük, jól bedörzsöljük majd megszórjuk  fűszerpaprika és a fokhagymapór keverékkel, végűl rátépkedünk kevés kakukkfüvet. Letakarjuk, 2-3 órát a konyhapulton hagyjuk. 1 narancsot szeletekre vágunk, a másiknak kiszorítjuk a levét, összekeverjük a mézzel és megmaradt vajjal. A narancsszeletek felét egy hőálló tál aljára tesszük, ráhelyezzük a combokat és rátöltjük a mézes keveréket. Megszórjuk sóval, meg frissen őrölt borssal, mellé helyezzük a megmaradt narancsszeleteket és a rozmaringot. Tetejére sütőpapírt teszünk, előmelegített sütőbe tesszük, 180 fokon 40 percig sütjük, utána levesszük a papírt és még 20 percig pirossra sütjük.

Köretnek rizset vagy akár szalmakrumplit is tálalhatunk és egy kis fokhagyma szószt.

Jó étvágyat kiskukták!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztro-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr5314208397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.