Ezt a receptet egy gasztró csoportban találtam és annyira megtetszett, hogy eldöntöttem én is elkészítem vasárnap ebédre. Elkészűlt és azt kell mondanom, hogy nagyon finom lett és mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki, amugy tökéletes akkor is ha vendégek jönnek, persze ha van idő. Azt megsúgom, hogy időigényes. Be kell pácolni és kell hagyni legalább 1 éjszakát a pácban. És majd utána jön a sütés, amire megint kell szánni 2 órát. De megéri!
Hozzávalók 6 személyre:
- 1 kg sertéskaraj
- 1 fej vöröshagyma
- sajt
- bacon
- petrezselyemzőld
- fokhagyma
- só,bors
- olaj
Elkészítési idő: 2 óra + előkészűlet
A húst egy újnyi vastagságban bevagdossuk, de úgy hogy ne vágjuk el teljesen a húst. "Zsebeket" alakítunk ki amiket majd mindenféle finomsággal megtömünk. Az olajat, a fűszerekkel, a fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemzöldel összekeverjük majd jól bedörzsöljük vele a húst. Betesszük a hűtőbe és hagyjuk állni legalább egy éjszakát.
A hagymát vékony szeletekre vágjuk és a baconel illetve a sajtal (aki szereti füstölt sajtot is használhat) eggyütt a zsebeket megtömjük. Egy tepsire sütőpapírt teszünk, erre tesszük a jól megpakolt húst, lefóliázzuk és 200 fokon masfél órát légkeveréses fokozaton sütjük, majd fél órára visszatesszük fólia nélkűl, hogy piruljon. Petrezselymes krumplit készítettem mellé, szerintem a zöldséges rizs is megy vele.
Jó étvágyat kiskukták!