Zsebes karaj
2018. augusztus 19. írta: Gasztrotúra

Zsebes karaj

Ezt a receptet egy gasztró csoportban találtam és annyira megtetszett, hogy eldöntöttem én is elkészítem vasárnap ebédre. Elkészűlt és azt kell mondanom, hogy nagyon finom lett és mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki, amugy tökéletes akkor is ha vendégek jönnek, persze ha van idő. Azt megsúgom, hogy időigényes. Be kell pácolni és kell hagyni legalább 1 éjszakát a pácban. És majd utána jön a sütés, amire megint kell szánni 2 órát. De megéri!

img-20180819-wa0003.jpg

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 kg sertéskaraj
  • 1 fej vöröshagyma
  • sajt
  • bacon
  • petrezselyemzőld
  • fokhagyma
  • só,bors
  •  olaj

 Elkészítési idő: 2 óra + előkészűlet

A húst egy újnyi vastagságban bevagdossuk, de úgy hogy ne vágjuk el teljesen a húst. "Zsebeket" alakítunk ki amiket majd mindenféle finomsággal megtömünk. Az olajat, a fűszerekkel, a fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemzöldel összekeverjük majd jól bedörzsöljük vele a húst. Betesszük a hűtőbe és hagyjuk állni legalább egy éjszakát. 

A hagymát vékony szeletekre vágjuk és a baconel illetve a sajtal (aki szereti füstölt sajtot is használhat) eggyütt a zsebeket megtömjük. Egy tepsire sütőpapírt teszünk, erre tesszük a jól megpakolt húst, lefóliázzuk és 200 fokon masfél órát légkeveréses fokozaton sütjük, majd fél órára visszatesszük fólia nélkűl, hogy piruljon. Petrezselymes krumplit készítettem mellé, szerintem a zöldséges rizs is megy vele.

Jó étvágyat kiskukták!

img-20180819-wa0010.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztro-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr1314185465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2018.08.22. 08:13:45

A sajt nem olvad annyira meg, hogy a zsebekből kifolyik?

Gasztrotúra · https://www.facebook.com/gasztrotura/ 2018.08.22. 09:48:03

@Burgermeister: nekem nagyon megolvadt a sajt, sőt, annyira hogy ki is folyt a tepsibe. Szerintem úgy is lehet hogy az utolsó 10 - 15 percnél szórni a tetejére reszelt sajtot.
süti beállítások módosítása