3 hozzávalóból vacsi
2018. augusztus 03. írta: Gasztrotúra

3 hozzávalóból vacsi

Nem tudom hogy van ez, de valahogy mindig este későn kerülök oda, hogy leirjam a napom/receptet. Most is 00:10-van és most irom le nektek ezt a tökéletes receptet. Azoknak akiknek kevés idejük van, azoknak akiknek nincs kedvük nagyon sok ídőt tölteni a konyhában vagy csak egyszerűen hosszú, fárasztó napja volt ez a recept mentőöv.

A legjobb benne, hogy 3 fő hozzávalóra van szükség - krumpli, hagyma, hús - , a többi csak ízlés dolga.

img-20180728-wa0004.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 2 hagyma
  • 300 gr debreceni kolbász / ízlés szerint lehet akár füstölt hús is
  • fokhagyma
  • olaj
  • pirospaprika (fűszerpaprika)
  • petrezselyemzöld
  • só, bors

Elkészítés: 30 perc

A meghámozott és felkockázott krumplit egy kevés sóval odatesszük főni kb 15 - 20 percig, hogy majdnem teljesen kész legyen. Közben az olajon megpiriíjuk a felkarikázott kolbászt (abban az esetben ha húst használunk akkor a felkockázott húst) majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát is. Mikor már üveges a hagyma, akkor megszórjuk pirospaprikával és jól összekerjük. 

A megfött krumplit leszűrjük, hozzáadjuk a húshoz, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldel és óvatosan összekerjük és még épp addig hagyjuk a tüzön, hogy a krumpli teljesen kész legyen.

Jó éjt vagy szép napot nektek! PusziPacsi

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztro-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr7514160717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.