Tepsis csülök basa módra
2018. június 23. írta: Gasztrotúra

Tepsis csülök basa módra

Csülők!!! Nagyon szeretjük :) Azt hiszem ez az eggyik olyan része a disznónak, amit nagyon szeretünk.és otthon is könnyen elkészíthető. Ezt a receptet lehet a sovány (sonka) részből és a csontos, kövéres csülökből eggyaránt elkészíteni. Íme a recept:

Hozzávalók:

  • 1 kg füstölt sertéscsülök
  • krumpli - személyenként 2 db
  • 1 hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • só, bors (szemes)
  • fűszerpaprika

A megmosott csülköt előfözzük. Annyi vizet öntünk a húsra, hogy éppen ellepje, hozzáadjuk a fokhagymát, babérlevelet, borsot, 1 kisebb fej hagymát. Addig fözzük amíg  a hús könnyen lejön a csontrol.

Miután megfött a csülök, kicsontozzuk, feldaraboljuk. A krumplit meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk, sozzuk, borsozzuk és kevés olajjal jól összekeverjük, majd egy tepsire tesszük. A feldarabolt csülköt ráhejezzük a krumplira és betesszük a sütőbe. Addig sütjuk, míg a krumpli kész nem lesz (kb. 1 óra). Időnként meglocsolhatjuk azzal a lével amiben a hús fött.

Tipp

  • volt amikor én nem tettem krumplira a húst, hanem csak egy kizsírozott tepsibe és egy kis vörösbort locsoltam rá és 20 - 30 percig pirítottam előmelegített sütőben.
  • a recept csontos csülökkel van, de ízlés szerent lehet a csontnélkülit is venni, ez kicsit szárazabb 
  • a recept szerint olajat kell használni a krumplihoz, de én megolvasztottam 4 ek sertés zsírt, hozzáadtam sót,borsót, apróra vágott petrezselyemzöldet, bazsalikomot és fokhagymát. Majd ezzel a páccal forgattam össze a krumplit.

Jó étvágyat! :)

img_20180128_154914.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztro-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr6714066111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.