Szezámmagos csírke
2018. június 13. írta: Gasztrotúra

Szezámmagos csírke

Recept

Ez az eggyik kedvenc receptem!!! :) 

Mi nagyon szeretjük a kínai kaját. Persze nem kígyora, sült póklábakra vagy hasonló "ínyencségre" gondolok, hanem a klasszikus otthon is elkészíthetőre. Szerencsére eggyre több fűszert lehet már a boltokban kapni és eggyre több receptet. Mivel én nagyon szeretem a kicsit édesebb ételeket ezért ez a karamellás csírke az eggyik kedvencem. Nem is szoktam spórolni a karamellával :) 

íme a recept:

Hozzávalók:

  • 1 db csírkemell
  • 200 g liszt
  • 1 db tojás
  • 12 g sütőpór
  • 1 csapott mokkás kanál étkezési keményítő
  • 1 e.k olaj
  • só - ízlés szerint
  • 7 e.k víz

Édes - csípős máz:

  • 4 e.k ecet
  • 4 e.k cukor
  • 3 e.k méz
  • 2 e.k olaj
  • 1 t.k piros arany, csípős / hanyagolható
  • 4 e.k szezámmag

Elkészítés:

A csirkemellet apró kockára felvágjuk, sozzuk ízlés szerint, majd félretesszük.

A lisztet, tojást, sütőport, étkezési keményítőt,olajat, sót, vizet összekeverjük. A palacsinta masszájánál sürübb állaga kell legyen. #tipp: a recept 7 e.k vizet ír, de az nem elég,annak függvényében, hogy hogyan alakul a massza,úgy kell adagolni a vizet.

Az olajat felmelegítjük és amikor már elég forró akkor a csirkemell darabokat eggyenként belemártjuk a masszába és utána beletesszük a forró olajba. Aranybarnára sütjük, majd kiszedjük őket egy edénybe. 

Miután végeztünk a csirkemell sütéssel, nekifoghatunk a máznak. Egy edénybe beletesszük a hozzávalókat és folyamatos kevergetés közben jól összefözzük őket, majd hagyjuk egy keveset hűlni. Végül rátöltjük a csirkemell darabokra és összekeverjük óvatosan, hogy a máz minden darabot befedjen.

Sima, zöldséges vagy currys rizset lehet főzni köretnek.

Jó étvágyat!

U.I.: ha kiprobáltad írd meg, hogy hogy sikerült. :)

16110167_603695983157139_6330176221095133184_n-3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztro-tura.blog.hu/api/trackback/id/tr7314045948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.