Ez az eggyik kedvenc receptem!!! :)
Mi nagyon szeretjük a kínai kaját. Persze nem kígyora, sült póklábakra vagy hasonló "ínyencségre" gondolok, hanem a klasszikus otthon is elkészíthetőre. Szerencsére eggyre több fűszert lehet már a boltokban kapni és eggyre több receptet. Mivel én nagyon szeretem a kicsit édesebb ételeket ezért ez a karamellás csírke az eggyik kedvencem. Nem is szoktam spórolni a karamellával :)
íme a recept:
Hozzávalók:
- 1 db csírkemell
- 200 g liszt
- 1 db tojás
- 12 g sütőpór
- 1 csapott mokkás kanál étkezési keményítő
- 1 e.k olaj
- só - ízlés szerint
- 7 e.k víz
Édes - csípős máz:
- 4 e.k ecet
- 4 e.k cukor
- 3 e.k méz
- 2 e.k olaj
- 1 t.k piros arany, csípős / hanyagolható
- 4 e.k szezámmag
Elkészítés:
A csirkemellet apró kockára felvágjuk, sozzuk ízlés szerint, majd félretesszük.
A lisztet, tojást, sütőport, étkezési keményítőt,olajat, sót, vizet összekeverjük. A palacsinta masszájánál sürübb állaga kell legyen. #tipp: a recept 7 e.k vizet ír, de az nem elég,annak függvényében, hogy hogyan alakul a massza,úgy kell adagolni a vizet.
Az olajat felmelegítjük és amikor már elég forró akkor a csirkemell darabokat eggyenként belemártjuk a masszába és utána beletesszük a forró olajba. Aranybarnára sütjük, majd kiszedjük őket egy edénybe.
Miután végeztünk a csirkemell sütéssel, nekifoghatunk a máznak. Egy edénybe beletesszük a hozzávalókat és folyamatos kevergetés közben jól összefözzük őket, majd hagyjuk egy keveset hűlni. Végül rátöltjük a csirkemell darabokra és összekeverjük óvatosan, hogy a máz minden darabot befedjen.
Sima, zöldséges vagy currys rizset lehet főzni köretnek.
Jó étvágyat!
U.I.: ha kiprobáltad írd meg, hogy hogy sikerült. :)